Referenties

Step is een innovatieve organisatie en ontwikkelt slimme oplossingen voor het beheer en de interne controle van de overheid. Boordevol kennis maar eenvoudig in het gebruik zodat u er direct mee aan de slag kunt. Dat we op de goede weg zijn, blijkt uit het feit dat klanten onze dienstverlening zeer goed waarderenHier ziet u welke lokale overheden van onze diensten gebruikmaken en hoe klanten de dienstverlening van Step in Control ervaren.

Harry de Jong, gemeente Gouda

Harry de Jong van de gemeente Gouda wil in control zijn en gebruikt GRIP VPB Beheer voor het beheer van de geldstroom voor de vennootschapsbelastingplicht. Om ook de interne controle goed te kunnen doen en de juiste verantwoording af te leggen richting de Belastingdienst gebruikt Gouda sinds kort ook het nieuwe GRIP VPB Interne Controle van Step in Control.

Met GRIP weet je zeker dat je 100% in control bent

Nico Wildeboer, gemeente Assen

Door Step in Control de Btw-analyse & herrerekening mengpercentage te laten uitvoeren, verdiende financieel-economisch medewerker Nico Wildeboer veel geld voor de gemeente Assen terug.

“Je moet eerst zien wat je fout doet, voor je het kunt verbeteren”

Peter Roosendaal, gemeente Roosendaal

"Het is niet de bedoeling dat andere projecten in de soep lopen of mensen over de rooie gaan." Dat was de vereiste van hoofd financiën Peter Roosendaal. Samen met twee collega's vertelt hij hoe Step bij gemeente Roosendaal te werk ging.

"Step heeft waargemaakt dat het traject niet meer tijd kostte dan nodig"

Sandra Pleijsant, gemeente Schouwen-Duiveland

Het btw-onderzoek van Step in Control was voor btw-medewerker Sandra Pleijsant vooral een leerproces. “Ik heb er veel van opgestoken en we hebben er natuurlijk geld mee verdiend. Dan weet je dat het goed is dat we dit hebben gedaan.”

“We konden merken dat jullie een hoop praktijkervaring in huis hebben”

 

René Noel (links) en Jeroen Heutink (rechts)

Jeroen Heutink en René Noel, BAR-organisatie

De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk werken samen in de BAR-organisatie. Bij Step in Control volgden ze de Praktijkcursus inventarisatie vpb. Jeroen Heutink en René Noel delen hun ervaring.

"Ik besef nu echt waar de vpb-plicht zich binnen onze organisaties afspeelt"

Marsja Dubbelman en Evelien de Neve, gemeente Etten-Leur

Na de Stresstest WKR werd duidelijk dat de gemeente Etten-Leur de vrije ruimte optimaler kon gebruiken. Marsja Dubbelman en Evelien de Neve vertellen over deze verbetering en de impact van de wkr op de organisatie.

“Door slim om te gaan met de wkr kunnen we het personeel meer bieden”

Dieuwe Dangremond, gemeente Nijkerk

Gemeente Nijkerk begon halverwege 2015 met de voorbereidingen op de vennootschapsbelastingplicht (vpb-plicht). Het afgelopen jaar leerde de gemeente veel bij. Wat waren de belangrijkste lessen?

“Een goed gedocumenteerde onderbouwing is de sleutel voor grip op de vpb-plicht”

Gemeente Zuidplas aan het (vpb) woord

"Als je de vpb-plicht niet goed regelt, hangt daar een groot financieel risico aan vast" roepen Vincent Sloesen (grondzaken), Jaap Neele (financieel beleidsmedewerker) en Peter van der Eerden (strategie en beleid) van de gemeente Zuidplas in koor.

Hoe hebben jullie je, als gemeente Zuidplas, voorbereid op de invoering van de vpb-plicht?

Monique Treur, Gemeente Ronde Venen

“We staan allemaal voor dezelfde vraagstukken, samen kunnen we die veel effectiever aanpakken”. Interview met Monique Treur, concerncontroller gemeente De Ronde Venen, en Joost Parren, initiatiefnemer IC-Denktank Step in Control.

We staan allemaal voor dezelfde vraagstukken

Step in Control

De Kruipin 1b
3471 BR Kamerik
088 9950 200
info@stepincontrol.com