Klanten

Gemeente Aalburg

Gemeente Aalburg

Aalburg is gelegen in de provincie Noord-Brabant, in het Land van Heusden en Altena en bestaat uit 7 kerkdorpen (Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen, Genderen, Meeuwen, Veen en Wijk en Aalburg). De gemeente Aalburg is ontstaan per 1 januari 1973 door samenvoeging van de gemeenten Eethen, Veen en Wijk en Aalburg. De gemeente telt ruim 12.800 inwoners en heeft een oppervlakte van 5.316 ha.
Gemeente Aalten

Gemeente Aalten

Aalten is een gemeente in het oosten van de Nederlandse provincie Gelderland, en ligt tegen de Duitse grens met een inwonertal van 27.013. Buiten de plaats Aalten bevat de gemeente de kernen Dinxperlo en De Heurne en het vestingstadje Bredevoort. Bredevoort is de boekenstad van Nederland en trekt jaarlijks vele toeristen.
Gemeente Albrandswaard

Gemeente Albrandswaard

Albrandswaard is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland die in 1985 is ontstaan door het samenvoegen van de gemeentes Rhoon en Poortugaal. Hierbij werd een gedeelte van het Poortugaals grondgebied afgestaan aan Rotterdam; dit maakt deel uit van de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. De gemeente telt 25.032 inwoners en heeft een oppervlakte van 22,72 km². Veel inwoners zijn forensen die in Rotterdam werken.
Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn ligt in de provincie Zuid-Holland, aan de Oude Rijn tussen Leiden, Gouda, Bodegraven en Ter Aar. Buiten de gelijknamige hoofdplaats telt de gemeente ook nog de dorpen Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam. Op 1 januari 2014 zijn de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude gefuseerd tot een nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn. Deze fusiegemeente had bij aanvang ruim 106.000 inwoners. In oktober 2001 is Alphen aan den Rijn als Groenste stad van Nederland uitgekozen en in september 2002 als Groenste Stad van Europa.
Gemeente Alphen-Chaam

Gemeente Alphen-Chaam

De gemeente Alphen-Chaam is gelegen tussen Breda en Tilburg ten zuiden van de A58. De gemeente ontstond 1 januari 1997 door samenvoeging van een deel van de voormalige gemeente Alphen en Riel, de voormalige gemeente Chaam en delen van de eveneens opgeheven gemeente Nieuw-Ginneken. De oppervlakte bedraagt 9.363 hectaren en het aantal inwoners bedroeg op 1 oktober 2013 9.675.
Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen

Op 19 juli 2010 telde Amstelveen 80.921 inwoners. In november 2008 heeft de gemeente de 80.000-ste inwoner ingeschreven, waarna het aantal inwoners weer licht gedaald is. Op 1 augustus 2009 telde Amstelveen 80.066 inwoners en per 16 september 2009 telde Amstelveen 80.449 inwoners. Volgens de nieuwe bevolkingsprognose (2008-2038) groeit Amstelveen de komende jaren met enkele honderden per jaar. In 2019 wordt de bevolkingspiek bereikt met 84.949 inwoners.
Gemeente Assen

Gemeente Assen

De stad Assen ligt in een esdorpenlandschap. De gemeente omvat behalve de stad Assen, de dorpen Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, een gedeelte van Vries, Zeijerveen en Zeijerveld. Daarnaast horen de buurtschappen Anreep, De Haar, Schieven en Graswijk bij de Gemeente Assen. Assen is de snelstgroeiende stad van noordelijk Nederland met ruim 66.000 inwoners. Assen maakt samen met onder meer Groningen deel uit van de regiovisie Groningen-Assen.
Gemeente Asten

Gemeente Asten

Asten is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en telt ruim 16.500.Hoofdkern is het dorp Asten, andere dorpen binnen de gemeente zijn Heusden en Ommel. De gemeente maakt deel uit van de plusregio Eindhoven. Op het grondgebied van de gemeente Asten ligt een groot deel van het Nationaal Park De Groote Peel, een hoogveengebied.
Gemeente Baarle-Nassau

Gemeente Baarle-Nassau

De Nederlandse gemeente Baarle-Nassau ligt in het meest zuidelijke deel van de regio West-Brabant en is verweven met de Belgische gemeente Baarle-Hertog. Deze tweelandenpuzzel wordt gevormd door maar liefst 22 stukjes België in Nederland en andersom liggen er 8 stukjes Nederland in België. De puzzelstukjes worden enclaves genoemd en maken onze gemeente zo uniek en bijzonder. De grenzen van de enclaves zijn zichtbaar weergegeven in het straatbeeld en lopen soms zelfs dwars door gebouwen, waaronder door het Belgische gemeentehuis.
Gemeente Barendrecht

Gemeente Barendrecht

Barendrecht is een plaats en gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 47.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 21,74 km² (waarvan 1,34 km² water). De gemeente is een van de BAR-gemeenten en behoort tot de Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
Gemeente Barneveld

Gemeente Barneveld

Barneveld ligt in de provincie Gelderland. De hoofdplaats is het gelijknamige dorp. De gemeente heeft een inwoneraantal van ruim 54.000. De gemeente Barneveld ligt voor een groot deel in het centrale deel van de Gelderse Vallei. In het oosten en het noordoosten liggen de zandgronden van de Veluwe met bossen, heidevelden en in de buurt van Kootwijk het Kootwijkerzand. De gemeente wordt van oost naar west doorsneden door de Barneveldse Beek.
Gemeente Bedum

Gemeente Bedum

De gemeente Bedum ligt ten noorden van de gemeente Groningen aan de spoorlijn Groningen-Delfzijl. In januari 2013 woonden in de gemeente Bedum 10.549 inwoners. De gemeente Bedum wordt doorsneden door het Boterdiep. Van commercieel belang is deze vaarweg niet meer; de waterrecreatie is de laatste jaren sterk in opkomst.
Gemeente Beek

Gemeente Beek

De gemeente Beek telt vijf dorpen en het gehucht Kelmond. Daarnaast liggen er in en rondom Spaubeek vier buurtschappen die niet als wijken kunnen worden gerekend. In de gemeente zijn witte Limburgstalige plaatsnaamborden te vinden naast de officiële blauwe Nederlandstalige, de benamingen zijn door de lokale bevolking gekozen en kunnen afwijken van de Veldeke-spelling. Genhout is verdeeld in Groot Genhout en Klein Genhout
Gemeente Bergambacht (Krimpenerwaard)

Gemeente Bergambacht (Krimpenerwaard)

Bergambacht is een plaats en gemeente in de Krimpenerwaard in de provincie Zuid-Holland. De gemeente Bergambacht grenst aan de gemeenten Schoonhoven in het oosten, Vlist in het noorden, Ouderkerk in het noordwesten en Nederlek in het zuidwesten. Met deze gemeenten werkt Bergambacht samen in het intergemeentelijk orgaan "Krimpenerwaard-5" (K5). Per 1 januari 2015 zal Bergambacht fuseren met de overige vier gemeenten uit "K5" tot een nieuwe gemeente onder de naam Krimpenerwaard. In 1985 werden de toen opgeheven gemeenten Ammerstol en Berkenwoude aan Bergambacht toegevoegd. Per 1 januari 2015 zal Bergambacht fuseren met de overige vier gemeenten uit "K5" tot een nieuwe gemeente onder de naam Krimpenerwaard.
Gemeente Bergen LB

Gemeente Bergen LB

Bergen is een plaats en gemeente in de provincie Limburg. De gemeente telt ruim 13.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de kernen: Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Gehuchten en buurtschappen: Heukelom en Knikkerdorp.
Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom ligt in Noord-Brabant en bestaat uit de volgende kernen en buurtschappen: Bergen op Zoom, Halsteren, Lepelstraat, Heimolen, Kladde en Klutsdorp. De gemeente Bergen op Zoom heeft in Kampen de BNG Bank Erfgoedprijs 2014 gewonnen. De Erfgoedprijs is een jaarlijkse prijs voor de gemeente die erfgoed op de meest inspirerende wijze een structurele plaats geeft in haar beleid.
Gemeente Berkelland

Gemeente Berkelland

Gemeente Berkelland ligt in de Achterhoek op de grens met Twente (Overijssel) in de provincie Gelderland. De gemeente ligt in het stroomgebied van de Berkel en ontstond op 01-01-2005 uit een gemeentelijke herindeling van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. Met 44.656 inwoners (1 november 2013, bron: CBS) is Berkelland de op één na grootste gemeente in de Achterhoek en met een oppervlakte van 284,71 km² behoort Berkelland tot de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland.
Gemeente Beuningen

Gemeente Beuningen

Gemeente Beuningen ligt in de provincie Gelderland en bestaat sinds 1 juli 1980 naast Beuningen uit de kerkdorpen Ewijk, Weurt en Winssen. De gemeente telt 25.272 inwoners (1 november 2013), waarvan 17.397 in Beuningen zelf. Beuningen ligt in aan het knooppunt Ewijk met aan de zuidzijde de A73 (Nijmegen-Roermond) en ten westen de A50 (Zwolle-Eindhoven). In het noorden grenst Beuningen aan rivier de Waal en aan de oostkant aan Nijmegen.
Gemeente Binnenmaas

Gemeente Binnenmaas

Binnenmaas is een gemeente in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. De gemeente telt ongeveer 29.000 inwoners. De huidige gemeente Binnenmaas is ontstaan door een samenvoeging per 1 januari 2007 van de oorspronkelijke gemeente Binnenmaas met de gemeente 's-Gravendeel.
Gemeente Boekel

Gemeente Boekel

De gemeente Boekel telt ongeveer 10.000 inwoners en bestaat uit de woonkernen Boekel, Venhorst en Huize Padua. Als sinds het ontstaan van de gemeente in de vroege middeleeuwen is Boekel een echte plattelandsgemeente die gekenmerkt wordt door een uitgestrekt buitengebied en een grote agrarische sector. De gemeente ligt grofweg in de driekhoek 's-Hertogenbosch - Eindhoven - Nijmegen.
Gemeente Boxtel

Gemeente Boxtel

Boxtel is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. De gemeente telt 30.318 inwoners en heeft een oppervlakte van 65 km². Boxtel is gelegen aan de rivier de Dommel en ligt te midden van de driehoek Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Dit maakte Boxtel al vroeg tot een verkeersknooppunt. Na een gemeentelijke herindeling in 1996 is het nabijgelegen Liempde bij Boxtel gevoegd; een deel van Gemonde dat bij Boxtel hoorde ging toen over naar de gemeente Sint-Michielsgestel.
Gemeente Breda

Gemeente Breda

Breda is een gemeente en stad in Noord-Brabant. In 1942 werd de gemeente uitgebreid met een gedeelte van het grondgebied van de gemeenten Ginneken en Bavel en het zuidelijk deel van Princenhage. Het restant wat niet bij Breda werd gevoegd van deze twee gemeenten, werd ingedeeld bij de gemeenten Nieuw-Ginneken en Prinsenbeek. Ten slotte vond de laatste annexatieronde plaats in 1997 waarbij de gemeenten Nieuw-Ginneken, Prinsenbeek en de gemeente Teteringen bij Breda zijn gevoegd.
Gemeente Brielle

Gemeente Brielle

Brielle, ook wel Den Briel, is een stad en gemeente in Zuid-Holland gelegen op het voormalige eiland Voorne. De gemeente telt ongeveer 16.500 inwoners. Naast de stad Brielle omvat de gemeente ook de dorpen Vierpolders en Zwartewaal. De gemeente maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
Gemeente Brummen

Gemeente Brummen

Brummen is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 21.296 inwoners (1 februari 2012, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 85,05 km² (waarvan 1,03 km² water).
Gemeente Brunssum

Gemeente Brunssum

Brunssum is een stad en gemeente in het zuidoosten van Nederlands Limburg. De gemeente telt 29.180 inwoners (1 februari 2012, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 17,30 km². Naast Brunssum, zijn de buurtschappen Rumpen, Treebeek, Bouwberg en De Kling of Onder-Merkelbeek in de gemeente Brunssum opgegaan. Brunssum maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg en ligt in de Oostelijke Mijnstreek. De partnergemeente van Brunssum is het Duitse Alsdorf
Gemeente Bunschoten

Gemeente Bunschoten

Bunschoten is een gemeente en stad in Utrecht. De gemeente telt ruim 20.500 en bestaat uit de kernen Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. Bunschoten-Spakenburg is door verschillende nieuwbouwwijken dusdanig aan elkaar gegroeid dat, op de oude kernen van de twee plaatsen na, geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen de twee. Het karakter van de twee plaatsen verschilt echter sterk. Bunschoten was altijd een boerendorp en Spakenburg is altijd een vissersdorp geweest.
Gemeente Bussum

Gemeente Bussum

Gemeente Bussum telt 32.629 inwoners (1 november 2013) op een oppervlakte van slechts 8 km² met nauwelijks wateroppervlak. Daarmee is Bussum de meest dichtbevolkte gemeente van het Gooi. Het inwonertal is het laatste decennium door inbreiding gestabiliseerd tot boven de 30.000 terwijl de bevolking vergrijst.
Gemeente Cuijk

Gemeente Cuijk

Cuijk is een gemeente in het noordoosten van de provincie Noord-Brabant met een kleine 25.000 inwoners. Het dorp Cuijk is de hoofdplaats van de gemeente en ligt aan de west-oever van de Maas en 15 kilometer ten zuiden van Nijmegen. De huidige gemeente Cuijk is bij de gemeentelijke herindeling van 1994 gevormd.
Gemeente De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen ligt in het noordwesten van de provincie Utrecht. Mijdrecht is de grootste plaats en tevens hoofdplaats van de gemeente. De gemeente telt 42.654 inwoners en heeft een oppervlakte van 84,84 km².
Gemeente Deurne

Gemeente Deurne

De gemeente Deurne bestaat sinds 1 januari 1926, toen de gemeenten Deurne en Liessel en Vlierden tot de gemeente Deurne fuseerden. Deurne ligt in de provincie Noord-Brabant en in de regio Peelland. De gemeente telt 31.670 inwoners en heeft een oppervlakte van 119,02 km².
Gemeente Diemen

Gemeente Diemen

Gemeente Diemen ligt in de provincie Noord-Holland. Aan de noordzijde van de gemeente ligt het IJmeer en grenst het aan de gemeente Amsterdam (Watergraafsmeer), in het zuiden aan het tot Amsterdam Zuidoost behorende dorp Driemond, in het oosten aan Muiden en in het westen aan het tot Ouder-Amstel behorende dorp Duivendrecht. Diemen maakt deel uit van de plusregio Stadsregio Amsterdam. De gemeente telt in totaal (per 1 november 2013) 25.888 inwoners en heeft een oppervlakte van 14,32 km² (waarvan 2,49 km² water).
Gemeente Doesburg

Gemeente Doesburg

Doesburg is een stad en gemeente in Gelderland met ongeveer 15.500 inwoners. De stad ligt langs de Gelderse IJssel en de Oude IJssel. De gemeente Doesburg maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Doesburg ontving stadsrechten in 1237, een jaar later dan het nabijgelegen Doetinchem.
Gemeente Drimmelen

Gemeente Drimmelen

De Brabantse gemeente Drimmelen ontstond in 1997 door samenvoeging van de gemeente Made en Drimmelen met een aantal kleinere gemeenten. Aanvankelijk heette de gemeente Made, maar in 1998 werd de gemeente hernoemd tot Drimmelen. Het gemeentehuis bevindt zich nog steeds in Made. Dichtstbijzijnde grote plaatsen zijn Oosterhout en Breda.
Gemeente Druten

Gemeente Druten

De gemeente Druten ligt in de provincie Gelderland en telt ruim 18.000 inwoners, verdeeld over de kerkdorpen Puiflijk, Horssen, Druten, Afferden en Deest.
Gemeente Duiven

Gemeente Duiven

Het Gelderse Duiven is een gemeente in de Liemers en ligt onder de rook van Arnhem. De gemeente telt ruim 25.500 inwoners en maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Naast Duiven zijn Groessen en Loo woonkernen in de gemeente.
Gemeente Echt-Susteren

Gemeente Echt-Susteren

De gemeente Echt-Susteren ligt in de provincie Limburg en telt 31.992 inwoners (1 november 2013). Het is samen met de naastgelegen gemeente Sittard-Geleen, Vaals en Gulpen-Wittem een van de gemeenten in Nederland die aan zowel Duitsland als België grenzen. De gemeente ontstond in 2003 als gevolg van een fusie tussen de voormalige zelfstandige gemeenten Echt en Susteren.
Gemeente Eijsden

Gemeente Eijsden

Eijsden-Margraten is een gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Limburg. Zij is op 1 januari 2011 gevormd door het samengaan van de gemeenten Eijsden en Margraten. De gemeente heeft per 1 november 2012 een inwoneraantal van 25.056 (bron: CBS) op een oppervlakte van 77,4 km². Zij wordt aan de westkant begrensd door de rivier de Maas, aan noordwestzijde door de gemeente Maastricht, ten noorden door de gemeente Valkenburg aan de Geul, aan haar oostzijde door de gemeente Gulpen-Wittem en aan de zuidkant door de Belgische grens, waarachter zich de gemeente 's-Gravenvoeren bevindt. Eijsden-Margraten maakt zowel deel uit van het Limburgse Heuvelland, als van het Maasdal. In dit dal zijn namelijk op een na alle kernen gelegen, die voorheen de gemeente Eijsden vormden, terwijl de overige kernen zich alle op het plateau van Margraten bevinden. Deze laatste worden in genoemd dal aangeduid met de term "op de berg", terwijl aldaar gesproken wordt van "in 't taal" ("in het dal"). Bij de kern Eijsden komt de rivier de Maas Nederland binnen en mondt iets verderop het overwegend Belgische riviertje de Voer uit in de Maas.
Gemeente Eijsden-Margraten

Gemeente Eijsden-Margraten

Eijsden-Margraten is een uitgestrekte gemeente in het zuidelijkste puntje van Nederland. De gemeente telt 15 kernen en 20 buurtschappen. Zuidelijk is Eijsden-Margraten gelegen aan de Nederlands/Belgische grens. Hier grenst Eijsden-Margraten aan het Vlaamse taalgebied. Westelijk vormt de Maas, die bij Eijsden Nederland binnenkomt, de natuurlijke grens tussen Nederland en Wallonië.
Gemeente Elburg

Gemeente Elburg

Elburg is een gemeente en Hanzestad in Nederland. Het is gelegen aan het Veluwemeer en het Drontermeer in de provincie Gelderland. Elburg is vooral bekend vanwege haar middeleeuwse vesting met een nagenoeg volledig recht stratenplan. Op 1 november 2012 had de gemeente 22.499 inwoners (bron: CBS) op een oppervlakte van 65,95 km². Het gemeentehuis, dat eeuwenlang was gevestigd in de oude stad, staat nu in het aangrenzende buurtschap Oostendorp.
Gemeente Etten-Leur

Gemeente Etten-Leur

Brabantse gemeente Etten-Leur telt ruim 42.000 inwoners en bestaat uit de twee gelijknamige woonkernen die in 1968 volledig aan elkaar zijn vastgegroeid. De afgelopen jaren is op, onder en rond het voormalige rijkswegtracé dan ook een compact stadshart verrezen. In het totale centrumplan zijn 1.000 ondergrondse parkeerplaatsen, 13.500 m² winkelvloeroppervlak, 2.000 m² horeca, 400 woningen en 10.000 m² kantooroppervlak, waarvan het grootste deel wordt ingenomen door het stadskantoor, gerealiseerd.
Gemeente Fryske Marren

Gemeente Fryske Marren

Een prachtige plattelandsgemeente met ruim 50.000 inwoners, afwisselend landschap, rijke historie, veel recreatiemogelijkheden en simpelweg een heerlijke plek om in te wonen en te werken. Deze gemeente heeft alles wat Friesland mooi maakt: van weidse landschappen en grote meren tot de glooiende en bosrijke omgeving van Gaasterland.
Gemeente Geertruidenberg

Gemeente Geertruidenberg

Gemeente Geertruidenberg ligt in Noord-Brabant en telgt ruim 21.500 inwoners. Sinds de gemeentelijke herindeling van 1997 behoren naast de gelijknamige kern ook Raamsdonksveer en Raamsdonk tot de gemeente. Op 13 september 1213 verleende graaf Willem 1 van Holland een aantal rechten aan de bewoners van Geertruidenberg. Deze rechten vormen samen het stadsprivilege, het eerste in zijn soort dat binnen het Graafschap aan een woonkern werd verleend. Daarmee is Geertruidenberg Hollands oudste stad.
Gemeente Geldrop-Mierlo

Gemeente Geldrop-Mierlo

Gemeente Geldrop-Mierlo ligt in de provincie Noord-Brabant en telt 38.821 inwoners (1 november 2013). Hiervan wonen er zo'n 10.000 in Mierlo en 28.000 in Geldrop. De gemeente ontstond op 1 januari 2004 uit een fusie van de voormalige gemeenten Geldrop en Mierlo.
Gemeente Gemert-Bakel

Gemeente Gemert-Bakel

Gemert-Bakel is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en telt 29.330 inwoners (1 november 2013). De gemeente heeft een oppervlakte van 123,62 km² en ontstond op 1 januari 1997 door een samenvoeging van de voormalige gemeenten Gemert en Bakel en Milheeze.
Gemeente Gennep

Gemeente Gennep

Gennep is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente telt 17.385 inwoners en heeft een oppervlakte van 58,37 km² (waarvan 1,60 km² water). De stad Gennep ligt op de samenloop van de rivieren de Maas en de Niers.
Gemeente Goeree-Overflakkee

Gemeente Goeree-Overflakkee

Het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is een provincie met ruim 48.000 inwoners verdeeld over zestien kernen. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer.
Gemeente Goes

Gemeente Goes

Goes een gemeente in de provincie Zeeland die ontstond op 1 januari 1970 door samenvoeging van de Zuid-Bevelandse gemeenten Goes, 's-Heer Arendskerke (gedeeltelijk), Kattendijke, Kloetinge en Wolphaartsdijk. De gemeente telt 36.967 inwoners (1 november 2013).
Gemeente Goirle

Gemeente Goirle

Goirle is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, direct ten zuiden van Tilburg. De gemeente telt ruim 23.000 inwoners. Goirle wil een gemeente zijn die denkt en werkt vanuit een heldere, integrale visie: weten waar je voor staat, met beleidsinhoudelijke samenhang en communicatief vanuit een positief imago. Goirle werkt effectief en efficiënt vanuit het perspectief van de Goirlese burger. De organisatie is daarbij zodanig ingericht dat de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen zo optimaal mogelijk is en dat doelen kunnen worden gerealiseerd. Motto daarbij is: “wij zijn er voor de burger en om het publiek belang te dienen”. Begrippen als “Extern gericht”, “Integraal en integrerend”, “Klantgericht en dienstverlenend”, “Open en transparant” en “Flexibel” staan daarbij centraal.
Gemeente Gulpen-Wittem

Gemeente Gulpen-Wittem

De Limburgse gemeente Gulpen-Wittem tekt ruim 14.000 inwoners en telt 22 woonkernen en dertig buurtschappen. Landbouw en natuurbeheer zorgen voor enige werkgelegenheid, ook al is de agrarische bedrijfstak in de laatste tientallen jaren sterk gekrompen. De dorpskern van Gulpen is een regionaal winkelgebied, waar onder andere een weekmarkt wordt gehouden.
Gemeente Haaksbergen

Gemeente Haaksbergen

Haaksbergen is een gemeente en dorp in het zuiden van Twente, in de Nederlandse provincie Overijssel. Het dorp telt 17.930 inwoners op 1 januari 2010. De gemeente telt 24.406 inwoners en ligt dicht bij Hengelo - 11 km en Enschede - 12 km. De totale oppervlakte is 105,55 km². De gemeente Haaksbergen, die zichzelf Ster in Twente noemt, maakt deel uit van het kaderwetgebied Regio Twente.
Gemeente Haaren

Gemeente Haaren

Haaren is een gemeente in Noord-Brabant en telt bijna 14.000 inwoners. Ie gemeente Haaren bevinden zich veel bos- en natuurgebieden, waaronder een deel van het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Langs Esch loopt het riviertje de Esschestroom. Langs Biezenmortel loopt het riviertje de Leij en de Zandleij. Haaren staat bekend als De Tuin van Brabant en dankt deze naam mede aan de aanwezigheid van boomkwekerijen.
Gemeente Halderberge

Gemeente Halderberge

De Noord-Brabantse gemeente Halderberge telt iets minder dan 30.000 inwoners. De gemeente is op 1 januari 1997 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Hoeven, Oudenbosch en Oud en Nieuw Gastel. Kernen van Halderberge zijn Bosschenhoofd, Hoeven, Oud Gastel, Oudenbosch (gemeentehuis) en Stampersgat.
Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen

Heerlen is een gemeenten in Limburg met ruim 88.000 inwoners. De gemeente maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg, waar in totaal rond de 240.000 mensen wonen. Sedert 2006 heeft deze in oppervlakte relatief kleine stadsregio de bijzondere status van plusregio.
Gemeente Heeze-Leende

Gemeente Heeze-Leende

De gemeente Heeze-Leende kent een unieke omgeving met een overweldigende en gevarieerde natuur die reikt tot aan de Belgische grens. Er kan eindeloos gewandeld en gefietst worden. Ook skaters en ruiters komen in deze omgeving ruimschoots aan hun trekken. Parasailers hebben een jaloersmakend uitzicht op Kasteel Heeze en zijn bossen, landerijen en al de kilometers natuurschoon eromheen.
Gemeente Hellevoetsluis

Gemeente Hellevoetsluis

De Zuid-Hollandse gemeente Hellevoetsluis telt ruim 38.000 inwonders en bestaat uit de voormalige gemeenten Nieuw-Helvoet en Nieuwenhoorn. De gemeent ligt in het gebied Voorne-Putten en is onderdeel van de Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
Gemeente Helmond

Gemeente Helmond

Helmond is een historische stad en gemeente in de provincie Noord-Brabant en telt ruim 89.000 inwoners. De gemeente Helmond maakt deel uit van het kaderwetgebied SRE en stedelijk netwerk BrabantStad en kent vier kernen: de stad Helmond en de voormalige dorpen Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis.
Gemeente Heumen

Gemeente Heumen

Heumen is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 16.424 inwoners en heeft een oppervlakte van 41,50 km² (waarvan 1,59 km² water). De gemeente Heumen maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. De Maas vormt de grens van Heumen met Noord-Brabant. Molenhoek ligt op de grens met Limburg. De hervormde dorpskerk dateert uit de 14e eeuw en de Katholieke Gregoriuskerk is in 1952 gebouwd naar een ontwerp van architect E. Nijsten.
Gemeente Hillegom

Gemeente Hillegom

Hillegom is de noordelijkste gemeente van de Duin- en Bollenstreek van Zuid-Holland. De noord- en oostgrens vormen tevens de provinciegrens. Alhoewel Hillegom deel uitmaakt van de Bollenstreek en tegenwoordig samenwerkt met gemeenten in de regio Holland Rijnland, zijn de inwoners van de gemeente in maatschappelijk opzicht vooral gericht op buurgemeenten in Noord-Holland, de stad Haarlem in het bijzonder. Van oudsher hebben de inwoners sterkere banden met dit gebied.
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer is een gemeente in Groningen en telt ruim 34.000 inwoners. De gemeente beslaat een oppervlakte van 73,05 km² (waarvan 5,05 km² water). In 1949 fuseerden de twee gelijknamige dorpen tot de gemeente.
Gemeente Hulst

Gemeente Hulst

De Zeeuwse gemeente Hulst telt ongeveer 27.500 inwoners. Na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003, beslaat de gemeente het hele oosten van Zeeuws-Vlaanderen. Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, met elk een eigen identiteit.
Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein

IJsselstein is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente herbergt 34.248 inwoners op een oppervlakte van 21,62 km² (waarvan 0,46 km² water). IJsselstein dankt zijn naam aan de Hollandse IJssel en is onderdeel van de agglomeratie Utrecht.
Gemeente Kapelle

Gemeente Kapelle

Kapelle ligt op het voormalige eiland Zuid-Beveland in de provincie Zeeland. De gemeente telt ruim 12.500 inwoners en grenst in het westen aan Goes en Borsele en in het oosten aan Reimerswaal. Hoofdplaats van de gemeente is Kapelle, andere woonkernen zijn Wemeldinge, Biezelinge en Schore. De buurtschappen Eversdijk en Abbekinderen behoren ook tot de gemeente.
Gemeente Katwijk

Gemeente Katwijk

Katwijk aan Zee ligt, zoals de naam zegt, aan de zee. Rond 1230 was het plaatsje niet meer dan een kern van een aantal hutten. Na 1300 begon de plaats te groeien en werd ze al snel bekend om de visserij, maar ook om de binnenvaart. In 1388 werd de vismarkt van Katwijk aan den Rijn verplaatst naar Katwijk aan Zee. De twee plaatsen vielen toen al onder hetzelfde bestuur, Katwijk, maar toen was dat een heerschap. Sinds de 20e eeuw is Katwijk aan Zee een bekende badplaats. Eind jaren '60 had Katwijk de grootste vissersvloot van Nederland met 180 schepen.
Gemeente Krimpen aan den IJssel

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel is een plaats en gemeente in de Krimpenerwaard in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 28.688 inwoners en heeft een oppervlakte van 8,93 km² (waarvan 1,10 km² water). Binnen de gemeentegrenzen liggen geen andere kernen. De gemeente maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
Gemeente Laarbeek

Gemeente Laarbeek

Laarbeek is een landelijke gemeente met ongeveer 22.000 inwoners in de provincie Noord-Brabant. De gemeente ontstond op 1 januari 1997 door de samenvoeging van de gemeenten Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout. Het gemeentehuis staat in Beek en Donk. Binnen de gemeente kruisen de Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal elkaar. Ook beschikt Laarbeek over een broekgebied, meerdere waterlopen, vennen en poelen, een gracht en grondwaterwingebied. Er is een rioolwaterzuiveringsinstallatie en een passantenhaven, waar toervaarders kunnen aanmeren.
Gemeente Lansingerland

Gemeente Lansingerland

Lansingerland is de gemeente die op 1 januari 2007 is ontstaan uit de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt ongeveer 55.500 inwoners (2012). De gemeente maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. In 2005 en 2006 werd B-driehoek als werknaam gebruikt voor de drie toenmalige gemeenten, waarna voor de naam Lansingerland werd gekozen. Deze naam is gekozen uit een prijsvraag en komt voort uit de naam Lansingh, de waterstaatkundige landscheiding tussen Delfland en Schieland die tussen de dorpen van de B-driehoek door loopt. De keuze van de naam is symbolisch: de naam van de grens die het gebied altijd verdeeld heeft, verenigt nu de drie gemeenten aan weerszijden van de grens. Met het oog op de spelling is ervoor gekozen om de -h- in Lansingh weg te laten.
Gemeente Leek

Gemeente Leek

Leek is een gemeente met circa 19.000 inwoners. Het merendeel hiervan woont in de kern Leek/Tolbert. Leek vervult een regionale functie in het Groninger Westerkwartier. Gelegen aan de rijksweg A7, de verbindingsas tussen de randstad en Noord-Duitsland, is Leek een prima uitvalsbasis voor bedrijven. De centrale ligging in Noord Nederland en de uitstekende bereikbaarheid hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de bovengemiddelde economische groei van Leek.
Gemeente Leudal

Gemeente Leudal

Leudal is een gemeente in de Nederlandse provincie Limburg die op 1 januari 2007 is ontstaan uit de voormalige gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer. De gemeente telt 36.436 inwoners en is met een oppervlakte van bijna 165 km² de grootste gemeente van de provincie. Het gemeentehuis is gevestigd te Heythuysen. De naam Leudal is ontleend aan het natuurgebied dat tussen de kernen Heythuysen, Roggel en Haelen gelegen is. Dit gebied is ontstaan door erosie door het beekje de Leu.
Gemeente Lopik

Gemeente Lopik

De gemeente Lopik ligt in de Provincie Utrecht en telt 14.000. De grootste kern in de gemeente is het gelijknamige dorp met ongeveer 5.500 inwoners. De gemeente is in zijn geheel gelegen in de Lopikerwaard, net buiten de Randstad en grenst aan de gemeenten Schoonhoven en Vlist in het westen, Oudewater en Montfoort in het noorden, IJsselstein in het oosten, Vianen in het zuidoosten en Molenwaard en Zederik in het zuiden. Lopik wordt van de laatste drie gemeenten gescheiden door de rivier de Lek. Oopspronkelijk bestond de gemeente slechts uit de kernen Lopik, Lopikerkapel en Uitweg. In 1943 werden de voormalige gemeenten Jaarsveld en Willige Langerak aan Lopik toegevoegd, in 1989 gevolgd door Benschop en Polsbroek.
Gemeente Maasgouw

Gemeente Maasgouw

Gemeente Maasgouw ontstond in 2007 toen de gemeenten Heel, Maasbracht en Thorn besloten tot een vrijwillige gemeentelijke herindeling. De naam Maasgouw voor de nieuwe gemeente is door middel van stemming gekozen op 17 november 2005 door raadsleden van de huidige drie gemeenten. Het is een naam die past bij de huidige gemeenten, gezien hun ligging aan de rivier de Maas. De gemeente telt ongeveer 24.000 inwoners.
Gemeente Marum

Gemeente Marum

Gemeente Marum telt 10.374 inwoners en ligt in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km² (waarvan 0,3 km² water). Ze bestrijkt de zuidwesthoek van het Westerkwartier en ligt aan de A7, nabij het punt waar de drie noordelijke provincies elkaar ontmoeten.
Gemeente Meerssen

Gemeente Meerssen

Meerssen is een gemeente in het zuiden van Limburg (Nederland). Zij is in haar huidige samenstelling ontstaan bij de herindeling op 1 januari 1982. Toen werd de voormalige gemeente van die naam samengevoegd met de tot dan toe zelfstandige gemeenten Bunde, Geulle en Ulestraten. De hoofdplaats is sindsdien de gelijknamige plaats Meerssen. De gemeente telt 19.405 inwoners (1 februari 2012, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 27,47 km².
Gemeente Menterwolde

Gemeente Menterwolde

De gemeente Menterwolde ontstond op 1 januari 1990 door samenvoeging van de gemeenten Oosterbroek, Muntendam en Meeden. De nieuwe gemeente droeg aanvankelijk de naam Oosterbroek. Een jaar later koos de gemeenteraad voor de naam Menterwolde. Het gemeentehuis is sinds juni 1992 gevestigd te Muntendam. De gemeente telt ruim 12.000 inwoners.
Gemeente Middelburg

Gemeente Middelburg

Middelburg is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland, op het voormalige eiland Walcheren. De hoofdplaats Middelburg is tevens de hoofdstad van de provincie Zeeland. De gemeente is met ongeveer 47.500 inwoners de kleinste provinciehoofdstad en grenst in het westen en noorden aan Veere, in het oosten aan Goes en Borsele en in het zuiden aan Vlissingen.
Gemeente Moerdijk

Gemeente Moerdijk

De gemeente Moerdijk telt ruim 36.500 inwoners en heeft als hoofdplaats Zevenbergen. In totaal telt de gemeente 24 dorpen en kernen en is qua oppervlakte de grootste gemeente van Noord-Brabant. Het gelijknamige dorp Moerdijk staat vooral bekend om het grote industrieterrein dat daar gevestigd is.
Gemeente Molenwaard

Gemeente Molenwaard

Molenwaard is een Nederlandse gemeente die op 1 januari 2013 is ontstaan door samenvoeging van de Zuid-Hollandse gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland. Gelegen in het noorden van de Alblasserwaard herbergt zij ongeveer 29.000 inwoners. De noordgrens wordt gevormd door de rivier de Lek. Molenwaard is een echte plattelandsgemeente en dankt haar naam aan de talloze windmolens die op haar grondgebied staan, waaronder de befaamde Kinderdijkse molens. Op haar grondgebied ontspringt het riviertje de Alblas annex de Graafstroom, die pas na Oud-Alblas de gemeente verlaat.
Gemeente Montferland

Gemeente Montferland

Montferland is een gemeente in Gelderland en heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige streek en is in 2005 ontstaan uit de gemeenten Bergh en Didam waar het bestuur is gevestigd. De gemeente telt ruim 35.000 inwoners en grenst aan de zuidkant met Duitsland. Het heeft een schakelfunctie voor de Regio Achterhoek en de Stadsregio Arnhem Nijmegen.
Gemeente Montfoort

Gemeente Montfoort

Montfoort is een prachtige gemeente in het zuidwestelijk deel van provincie Utrecht. In totaal telt Montfoort zo'n 13.500 inwoners. Sinds 1989 bestaat gemeente Montfoort uit de stad Montfoort, de kern Linschoten en een buitengebied met de buurtschappen Achthoven, Blokland, Mastwijk en Willeskop, dat onderdeel uitmaakt van het Groene Hart. Zowel de stad Montfoort als het dorp Linschoten zijn vanwege hun historische kern meer dan een bezoek waard.
Gemeente Mook en Middelaar

Gemeente Mook en Middelaar

De gemeente telt 7.859 inwoners en heeft een oppervlakte van 18,82 km² (waarvan 0,48 km² water). De gemeente Mook en Middelaar maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. In het westen grenst de gemeente aan Noord-Brabant, in het noorden aan Gelderland. De gemeente Mook en Middelaar wordt wel de brug tussen Maas en heuvelland genoemd. De heuvels, bos en heide maken de gemeente grotendeels tot een bijzonder natuurgebied. Toerisme en recreatie zijn de belangrijke pijlers van het gemeentelijk beleid.
Gemeente Muiden

Gemeente Muiden

Muiden is een gemeente in de provincie Noord-Holland en bestaat uit het gelijknamige vestingstadje en het brinkdorp Muiderberg. Ze telt ongeveer 6.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 36,51 km² (waarvan 22,06 km² water). De grote hoeveelheid wateroppervlak komt niet alleen door de haven van Muiden, maar ook doordat de gemeente doorloopt over het water in het IJmeer.
Gemeente Naarden (Gooise Meren)

Gemeente Naarden (Gooise Meren)

Naarden een Gooise gemeente en ligt in de provincie Noord-Holland. De gemeente heeft een oppervlakte van 32,89 km² (waarvan 11,47 km² water) waarin ongeveer 17.000 mensen wonen. De gemeente is gevestigd in het gelijknamige Naarden, een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om zijn unieke stervorm.
Gemeente Neder-Betuwe

Gemeente Neder-Betuwe

Neder-Betuwe is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 22.590 inwoners en heeft een oppervlakte van 68,11 km². De gemeente ontstond op 1 januari 2002 door de fusie van de gemeenten Dodewaard, Echteld en Kesteren. Tussen 1 januari 2002 en 1 april 2003 heette deze fusiegemeente "Kesteren". Later is deze naam veranderd in gemeente Neder-Betuwe.
Gemeente Nederlek (Krimpenerwaard)

Gemeente Nederlek (Krimpenerwaard)

De Zuid-Hollandse gemeente Nederlek telt ruim 14.000 inwoners en is in 1985 ontstaan uit Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. De andere twee kernen zijn Opperduit en Schuwacht.
Gemeente Nederweert

Gemeente Nederweert

Nederweert is een gemeente in de streek Midden-Limburg en telt 16.757 inwoners. In de gemeente liggen naast het gelijknamige dorp ook nog de dorpen Ospel, Ospeldijk, Nederweert-Eind en Leveroy. De gemeente Nederweert wordt doorsneden door drie kanalen: de Zuid-Willemsvaart, de Noordervaart en het kanaal Wessem-Nederweert. In het uitgestrekte buitengebied van Nederweert bevindt naast een aantal buurtschappen en gehuchten ook een drietal grote natuurgebieden: het Nationaal Park De Groote Peel, het Weerterbos en het vennengebied Sarsven en De Banen.
Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein

Nieuwegein is een gemeente en voormalige groeikern in de provincie Utrecht, ten zuiden van de stad Utrecht. Het is gelegen aan de rivier de Lek, nabij de buurgemeenten IJsselstein, Vianen en Houten. De gemeente telt ongeveer 61.000 inwoners en is ontstaan op 1 juli 1971 na samenvoeging van de vroegere gemeenten Jutphaas en Vreeswijk.
Gemeente Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop ligt midden in het Groene Hart in de provincie Zuid-Holland en telt rond de 27.000 inwoners. Op 1 januari 2007 is de gemeente gefuseerd met Ter Aar en Liemeer.
Gemeente Nijkerk

Gemeente Nijkerk

Nijkerk is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente Nijkerk heeft 40.128 inwoners en een oppervlakte van 72,05 km². De gemeente bestaat uit de kernen Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken, alsmede de buurtschappen Holkerveen en Driedorp. De stad Nijkerk zelf heeft circa 25.000 inwoners. Nijkerk is centraal gelegen tussen de Veluwe en Eemland, met een goede bereikbaarheid via Rijksweg A28 en de spoorlijn Amersfoort-Zwolle.
Gemeente Noord-Beveland

Gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland een gemeente en streek in de provincie Zeeland. Het voormalige eiland is met drie dammen en een brug met het vasteland verbonden. De gemeente telt 7.500 inwoners. Ten noorden van Noord-Beveland ligt de Oosterschelde, ten zuiden ligt het Veerse Meer. Het eiland is geheel vlak en ligt 1 meter boven zeeniveau. Noord-Beveland is een van de dunstbevolkte gebieden van Nederland. In 1995 ontstond de gemeente Noord-Beveland uit een fusie van de gemeenten Kortgene en Wissenkerke.
Gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk

Noordwijk is een moderne kustplaats met een rijke historie. Het is het bruisende hart van de befaamde Bollenstreek met als grootste blikvanger het 13 kilometer lange zandstrand. Maar ook de levendige boulevards, de sfeervolle oude dorpskern, robuuste duinen en weidse bossen zijn topattracties. Noordwijk is dan ook hét decor voor dagjes er op uit, zakelijke bijeenkomsten of heerlijke vakanties.
Gemeente Oirschot

Gemeente Oirschot

Oirschot is een der schilderachtigste plaatsje van de Kempen, en rijk aan monumenten. De omgeving van Oirschot kenmerkt zich door oud cultuurgebied dat vooral agrarisch in gebruik is, en door natuurschoon. Oirschot was de lange tijd de hoofdstad van Kempenland en de heren van Oirschot verbleven hier of op het Kasteel Ten Bergh te Spoordonk.
Gemeente Oisterwijk

Gemeente Oisterwijk

Gemeente Oisterwijk is een Nederlands dorp met stadsrechten en gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt ruim 25.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 65 km². Daarvan bestaat circa 2% uit water. Oisterwijk ligt op een hoogte van 10 meter. De hoofdplaats van de gemeente, het dorp Oisterwijk, heeft als bijnaam de parel van Brabant.
Gemeente Onderbanken

Gemeente Onderbanken

De gemeente Onderbanken heeft veel te bieden. De gemeente kent uitgestrekte bossen met een enorme variëteit aan natuur en een groot aantal monumentale en karakteristieke hoeves. In deze rubriek maakt u kennis met de toeristische en recreatieve kant van Onderbanken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het natuurpark Roode Beek / Rodebach, Nonke Buusjke of het zweefvliegveld. De fiets- en wandelroutes helpen u op weg.
Gemeente Oost Gelre

Gemeente Oost Gelre

Oost Gelre is een gemeente in de regio Achterhoek in Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente heeft een oppervlakte van ca. 90 km² en een inwonertal van 29.982. Op 1 januari 2005 werden de gemeenten Groenlo en Lichtenvoorde samengevoegd. Ook de dorpen Mariënvelde en Zwolle werden in de nieuwe gemeente opgenomen. Mariënvelde maakte voordien deel uit van de gemeente Ruurlo en het dorpje Zwolle van de gemeente Eibergen. De officiële naam van de nieuwe gemeente werd "Groenlo" maar als officieuze werknaam werd aanvankelijk de naam "Groenlo-Lichtenvoorde" gebruikt. Per 1 januari 2006 gebruikte de gemeente Oost Gelre als werknaam en sinds 19 mei 2006 is deze naam officieel
Gemeente Oud-Beijerland

Gemeente Oud-Beijerland

Gemeente Oud-Beijerland ligt in Zuid-Holland en telt ruim 23.500 inwoners. Het gelijknamige dorp is de grootste plaats in de Hoeksche Waard en heeft een regionale centrumfunctie. Oud-Beijerland is zowel een agrarische gemeente als forensendorp. Het dorp is gelegen aan het Spui en aan de Oude Maas en heeft een jachthaven.
Gemeente Oude IJsselstreek

Gemeente Oude IJsselstreek

Gemeente Oude IJsselstreek ligt in de provincie Gelderland en is op 1 januari 2005 ontstaan door een gemeentelijke herindeling van de opgeheven gemeenten Wisch en Gendringen. De gemeenten telt ongeveer 40.000 inwoners. Het grootste dorp is Ulft, het gemeentehuis bevindt zich echter in Gendringen.
Gemeente Ouderkerk (Krimpenerwaard)

Gemeente Ouderkerk (Krimpenerwaard)

Het dorp vormt sinds 1 januari 1985 (na een gemeentelijke herindeling) samen met Gouderak, Lageweg en de buurtschap IJssellaan de gemeente Ouderkerk. Voor die tijd was het ook een gemeente waaronder (naast het dorp Ouderkerk aan den IJssel zelf) ook Lageweg en IJssellaan vielen. In sommige stukken wordt ook de buurt Oudeland nog apart vermeld. Ouderkerk aan den IJssel is de grootste van deze plaatsen. Ook het gemeentehuis van de gemeente Ouderkerk is in Ouderkerk aan den IJssel gevestigd.
Gemeente Overbetuwe

Gemeente Overbetuwe

Gemeente Overbetuwe ligt in de provincie Gelderland en telt ongeveer 46.500 inwoners. Op 1 januari 2001 is de gemeente ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Elst, Heteren en Valburg. Naast het gemeentehuis in Elst is er een gemeentevestiging in Andelst, wat vroeger het gemeentehuis van Valburg was. De gemeente maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en vormt samen met de oostelijker gelegen gemeente Lingewaard de streek Over-Betuwe.
Gemeente Peel en Maas

Gemeente Peel en Maas

Beleef de ruimte' is een belangrijke kernwaarde en geeft richting aan de ontwikkeling van Peel en Maas en leveren hiermee de strategische kaders voor beleid. De kwaliteit waarmee deze kaders worden ingevuld en de combinatie zijn uniek voor Limburg en omgeving. Dit geeft een herkenbaar profiel van een ondernemende en zich ontwikkelende plattelands gemeente.
Gemeente Reimerswaal

Gemeente Reimerswaal

De Zeeuwse gemeente Reimerswaal telt ongeveer 22.000 inwoners. De kern Yerseke is bekend vanwege de mossel- en oesterhandel; Kruiningen was bekend vanwege de veerdienst Kruiningen-Perkpolder. Deze veerpont is inmiddels vervangen door de Westerscheldetunnel. De gemeente Reimerswaal ontstond in 1970 uit de samenvoeging van de gemeenten Krabbendijke, Kruiningen, Rilland-Bath, Waarde en Yerseke en is genoemd naar de middeleeuwse stad Reimerswaal die ten noorden van de huidige gemeente lag, op het Verdronken Land van Zuid-Beveland, ook wel Verdronken land van Reimerswaal genoemd. Het gemeentehuis is gevestigd in Kruiningen.
Gemeente Rheden

Gemeente Rheden

Rheden is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 43.616 inwoners. De gemeente Rheden maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. De gemeente ligt ten oosten van Arnhem. De Veluwe fungeert als noordelijke grens en de IJssel als zuidelijke grens. De dorpen liggen als een gordel in deze strook tussen bos en rivier. Het grondgebied van de gemeente omvat enerzijds de stuwwal, heuvels, bossen, heidevelden en beken van de Veluwezoom en anderzijds de IJsselvallei met uiterwaarden
Gemeente Rijnwaarden

Gemeente Rijnwaarden

Gemeente Rijnwaarden ligt in de provincie Gelderland en maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. De Rijn stroomt in gemeentekern Lobith Nederland binnen. Rijnwaarden is in 1985 gevormd uit de toenmalige gemeenten Herwen en Aerdt en Pannerden en werkt op diverse terreinen nauw samen met de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort. De gemeentegrenzen van Rijnwaarden worden begrensd door de Rijn, Oude Rijn (Rijnwaarden) en het Pannerdensch Kanaal. Hierdoor heeft het grondgebied van Rijnwaarden ook wel de bijnaam Het Gelders Eiland.
Gemeente Rijswijk

Gemeente Rijswijk

Rijswijk ( uitspraak (info·uitleg)) is een stad en gemeente, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente ligt aan de zuidkant van Den Haag en aan de noordrand van Delft. De gemeente maakt deel uit van het kaderwetgebied Haaglanden en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De gemeente heeft in totaal 47.024 inwoners en heeft een oppervlakte van 14 km².
Gemeente Roerdalen

Gemeente Roerdalen

De gemeente is ten gevolge van gemeentelijke herindeling ontstaan op 1 januari 2007 als samenvoeging van de voormalige gemeente Roerdalen met de gemeente Ambt Montfort. De voormalige gemeenten Roerdalen en Ambt Montfort bestonden van 1991 tot 2007. De voormalige gemeente Roerdalen werd gevormd door de voormalige gemeente Melick en Herkenbosch tezamen met Vlodrop. Oorspronkelijk werd de naam 'Melick en Herkenbosch' behouden, maar in 1993 werd gekozen voor de naam Roerdalen. De drie betrokken kerkdorpen liggen in een licht glooiend landschap tegen het riviertje de Roer.
Gemeente Roermond

Gemeente Roermond

Roermond is een gemeente in het midden van de provincie Limburg. In 2007 fuseerde Roermond met de gemeente Swalmen en steeg het inwonertal naar ongeveer 57.000. Roermond is een stad met een rijke geschiedenis. De nederzetting aan de Roer bestond al in de Romeinse tijd.
Gemeente Roosendaal

Gemeente Roosendaal

Roosendaal is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, en hoofdstad van de gelijknamige gemeente Roosendaal. Door zijn ligging aan de spoorlijn (Amsterdam-) Rotterdam-Antwerpen (-Brussel-Parijs) vervult Roosendaal een belangrijke internationale logistieke functie. Roosendaal is het laatste station op Nederlands grondgebied voor de grens met België. Als de HSL-Zuid eenmaal in bedrijf is genomen zal deze functie voor een groot deel worden overgenomen door Breda, dat ook voor het autoverkeer (A16/E19) al een belangrijke grensfunctie vervult.
Gemeente Rozendaal

Gemeente Rozendaal

De gemeente Rozendaal, gelegen ten noordoosten van Arnhem aan de rand van de Zuid-Veluwe, is ontstaan uit de Heerlijkheid Rozendael. Het Kasteel Rosendael, oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw en sindsdien diverse malen verbouwd, is achtereenvolgens bezit geweest van de Hertogen van Gelre, de Van Arnhems, de Torcks en de Van Pallandts. In 1978 zijn het Park en Kasteel overgegaan naar Het Geldersch Landschap, resp, de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. Een grondige restauratie volgde in de jaren 1980 - 1990. Thans zijn zowel kasteel als park opengesteld voor het publiek (gedurende de zomermaanden).
Gemeente Schiedam

Gemeente Schiedam

Schiedam is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Schiedam is gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen, oorspronkelijk aan de Schie en later ook aan de Nieuwe Maas. Per 1 februari 2012 had de gemeente 76.256 inwoners (bron: CBS). De stad is vooral bekend om haar jenever, de historische binnenstad met grachten, en de hoogste windmolens ter wereld.
Gemeente Schijndel

Gemeente Schijndel

Schijndel is een groot dorp in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Schijndel is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente, waarvan Wijbosch een kerkdorp vormt. Er zijn 23.000 inwoners en Schijndel werkt in samenwerking met de gemeenten Sint-Oederode, Haaren, Sint-Michaelsgestel, Vught en Boxtel
Gemeente Schinnen

Gemeente Schinnen

Schinnen is een gemeente in Limburg en maakt deel uit van het Heuvelland Noord. Voorheen werd Schinnen ook tot de Westelijke Mijnstreek gerekend. Tot 1981 was het dorp Schinnen een zelfstandige gemeente. Als gevolg van een gemeentelijke herindeling is Schinnen in het jaar daarna uitgebreid en telt de fusiegemeente zes dorpen en negen buurtschappen en gehuchten, waarvan drie gedeeltelijk in een andere gemeente zijn gelegen.
Gemeente Schouwen-Duiveland

Gemeente Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een eiland en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 34.140 inwoners. Het eiland heeft een tweetal vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. De Oosterscheldekering gaat net als de Zeelandbrug naar Noord-Beveland. In de zomermaanden is er een fiets- en voetveer verbinding vanuit Bruinisse naar het schiereiland Sint Philipsland. Het eiland is grotendeels vlak en delen liggen onder het zeeniveau. Op de westpunt is een duingebied waarvan het hoogste punt ongeveer 42 meter boven de zeespiegel ligt. Het eiland is in de zomer erg in trek bij (Duitse) toeristen. Vooral de plaats Renesse is een populaire vakantiebestemming voor jongeren
Gemeente Simpelveld

Gemeente Simpelveld

Simpelveld ( uitspraak (info·uitleg)) is een gemeente in de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente telt 10.912 inwoners (1 februari 2012, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 16,03 km². De huidige gemeente is tot stand gekomen bij de gemeentelijke herindeling in 1982. De twee tot dan toe zelfstandige gemeenten Bocholtz en Simpelveld werden toen grotendeels samengevoegd. De gemeente Simpelveld grenst aan de Nederlandse gemeenten Heerlen, Gulpen-Wittem en Voerendaal en aan het Duitse district Aken.
Gemeente Sluis

Gemeente Sluis

Sluis is een gemeente in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Bij de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003 fuseerde Sluis met de gemeenten Oostburg en Sluis-Aardenburg. Het gemeentehuis staat niet in het gelijknamige vestingstadje, maar in Oostburg. De gemeente telt ongeveer 24.000 inwoners. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten.
Gemeente Someren

Gemeente Someren

Someren is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 18.578 inwoners. Someren is een uitgestrekte, geïndustrialiseerde, plattelandsgemeente, gelegen in de stedendriehoek Eindhoven - Helmond - Weert. Someren bestaat naast de hoofdkern Someren uit drie kerkdorpen: Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop. Binnen de kern Someren worden buiten het Centrum de wijken Noord, De Loove en Waterdael als zodanig benoemd. Aan oostelijke zijde wordt Someren, sinds de laatste grenscorrectie met Asten, begrensd door de Zuid-Willemsvaart.
Gemeente Stein

Gemeente Stein

Stein is een gemeente in Nederlands-Limburg. De hoofdplaats is de gelijknamige plaats Stein. De gemeente telt 25.573 inwoners en heeft een oppervlakte van 22,77 km². De gemeente Stein maakt samen met de gemeente Beek en de gemeente Sittard-Geleen deel uit van de stedelijke agglomeratie van de Westelijke Mijnstreek.
Gemeente Strijen

Gemeente Strijen

Strijen is een plaats en gemeente in de Hoeksche Waard, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 8.851 inwoners (1 februari 2012, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 57,74 km² (waarvan 6,37 km² water). Binnen de gemeente Strijen is het dorp Strijen het grootst.
Gemeente Teylingen

Gemeente Teylingen

Teylingen is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, ten noorden van Leiden in de Bollenstreek. Op 1 januari 2006 is de gemeente ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond. Het totale aantal inwoners van deze nieuwe gemeente is 35.706. De naam van de gemeente is afgeleid van Slot Teylingen, een ruïne in het buurtschap Teijlingen nabij de kern Sassenheim. Daarnaast komt de naam ook voor in de voormalige gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond. Het grootste deel van de Kagerplassen ligt op het grondgebied van Teylingen.
Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn

De naam Ute Hoirne (later den Uythoorn) betekent de ‘uithoek’ en werd aan het eind van de Middeleeuwen gebruikt als geografische aanduiding voor de vestigingsplaats van een van de lagere gerechten van de Proosdij van Sint Jan: een onder de bisschop van Utrecht ressorterend wereldlijk gezag, grenzend aan het gebied van de graven van Holland. Op een kaart uit 1570 is met den Uythoorn een strook land aangeduid ten zuiden van het (toenmalige en huidige) Zijdelmeer.
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een zandrug in het landschap van de Nederlandse provincies Utrecht en Noord-Holland tussen de randmeren in het noordwesten en de Rijn in het zuidoosten. De contouren van de lange heuvelrug die van Huizen tot Rhenen loopt tekenen zich overal duidelijk af. De Utrechtse Heuvelrug heeft meerdere 'toppen' boven de 50 meter. Het hoogste punt is de Amerongse Berg met 69,2 meter boven zeeniveau. Het zuidelijkste punt is de Grebbeberg.
Gemeente Vaals

Gemeente Vaals

Vaals is een plaats en gemeente in het zuidoosten van Limburg. Zij ligt aan de Rijksgrens van Nederland, vlak ten westen van de Duitse stad Aken. Het behoort met de gemeente Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Gulpen-Wittem tot de vier gemeenten in Nederland die zowel aan Duitsland als aan België grenzen. Vaals heeft een oppervlakte van 23,90 km² en een inwonertal van 9.732.
Gemeente Vlaardingen

Gemeente Vlaardingen

Vlaardingen is een stad en gemeente aan de Nieuwe Maas in het Rijnmondgebied, provincie Zuid-Holland. De gemeente maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De gemeente telt 71.045 inwoners en heeft een oppervlakte van 26,71 km². Binnen de gemeentegrenzen liggen enkele oude kernen zoals het oude dorp Vlaardingerambacht (nu de wijk Ambacht of Vlaardingerambacht) en de heerlijkheid Holy (nu de kern van de wijk Vlaardingen Holy). Door de gemeente Vlaardingen loopt ook een vaart, genaamd de Vlaardingervaart. Vlaardingen is vooral bekend als dé haringstad van Nederland. De visserij (op haring, ansjovis en kabeljauw) is echter verleden tijd. Wel is het visserijverleden met name rond de Oude Haven en de Koningin Wilhelminahaven nog goed herkenbaar
Gemeente Vlist (Krimpenerwaard)

Gemeente Vlist (Krimpenerwaard)

Vlist ( uitspraak (info·uitleg)) is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 9.776 inwoners en heeft een oppervlakte van 57,42 km². De gemeente is vernoemd naar het riviertje de Vlist, dat stroomt op het grondgebied van de gemeente. De gemeente heeft drie kernen: het stadje Haastrecht en de dorpen Stolwijk en Vlist. Het stadhuis staat in Stolwijk
Gemeente Voerendaal

Gemeente Voerendaal

Voerendaal is een vrij landelijke en heuvelachtige gemeente die grenst aan het stedelijke gebied van Heerlen. De A76 vormt een barrière tussen de twee gebieden. Er wordt slechts op kleine schaal gebouwd. De gemeente is bijzonder rijk aan kastelen en kasteelachtige landhuizen. Er zijn binnen de gemeente 5 dorpen en daarnaast 15 buurtschappen en gehuchten. Reeds van oudsher horen Kunrade en Ubachsberg bij Voerendaal. Bij de gemeentelijke herindeling van 1982 werden de vroegere gemeente Voerendaal en de gemeente Klimmen, waartoe ook Ransdaal behoorde, opgeheven en kwam het grondgebied bij de nieuwe (fusie-)gemeente Voerendaal.
Gemeente Voorst

Gemeente Voorst

Voorst is een buurtschap in de gemeente Oude IJsselstreek in de Nederlandse provincie Gelderland. Het is met zo'n 260 inwoners de kleinste buurtschap van deze gemeente. In Voorst is de romp van de Molen Van Hal te vinden, een beltmolen die sinds de jaren '50 van de 20e eeuw niet meer in bedrijf was. De molen is gerestaureerd en op 27 november 2010 heropend. Sinds 1 januari 2005 behoort Voorst tot de gemeente Oude IJsselstreek, daarvoor behoorde het tot de gemeente Gendringen.
Gemeente Weesp

Gemeente Weesp

Weesp is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt 18.021 inwoners en heeft een oppervlakte van 21,88 km² (waarvan 1,21 km² water). Weesp onderhoudt een stedenband met Svitavy in Tsjechië.Weesp is lid van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. De omgeving van weesp moet al lange tijd bewoond zijn geweest. Er zijn in Weesp resten gevonden van nederzettingen uit de zesde eeuw voor Christus.[1] In de Aetsveldsche polder ten zuiden van Weesp werd door de Stichting voor Bodemkartering uit Wageningen een vindplaats ontdekt uit de Midden- en Late IJzertijd. Uit het onderzoek kwam de conclusie dat omstreeks 300 v.Chr de oevers aan de Vecht intensief werden bewoond
Gemeente Wijchen

Gemeente Wijchen

De gemeente Wijchen ligt in de provincie Gelderland en ontstond in 1984 uit de vroegere gemeenten Batenburg, Bergharen en Wijchen. In 1818 was er al een gemeentelijke herindeling, toen Niftrik werd geannexeerd. In 1980 werd een deel van Overasselt bij Wijchen gevoegd. De gemeente telt ruim 41.0000 inwoners en maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. De gemeente Wijchen is samen met de gemeente Heumen aan het onderzoeken of een fusie tussen de twee gemeenten in de toekomst mogelijk is. Ook de gemeenten Beuningen en Druten zijn bij de besprekingen betrokken. Doel van de eventuele fusie is, om ten westen van Nijmegen een sterke gemeente te krijgen. [1]
Gemeente Winterswijk

Gemeente Winterswijk

Winterswijk is een gemeente in het meest oostelijke deel van de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland en telt ruim 29.000 inwoners. De gemeente grenst voor een groot deel aan Duitsland en heeft een groot aantal buitengebieden. Daarin liggen negen buurtschappen die allemaal tot de gemeente Winterswijk behoren: Met de klok mee zijn dit achtereenvolgens: Meddo, Huppel, Henxel, Ratum, Brinkheurne, Kotten, Woold, Miste, en Corle.
Gemeente Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht

De huidige gemeente Woensdrecht is ontstaan door de gemeentelijke herindeling in 1997. De toenmalige gemeenten Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht en Putte zijn toen samengevoegd. Sindsdien opereren ze samen onder de naam gemeente Woensdrecht. Het afgebeelde logo is toendertijd ook geïntroduceerd.
Gemeente Zevenaar

Gemeente Zevenaar

Zevenaar is een gemeente in de Liemers, in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente is genoemd naar de hoofdplaats Zevenaar en telt 32.321 inwoners. Zevenaar maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. De gemeente Angerlo is per 1 januari 2005 heringedeeld met de gemeente Zevenaar. De fusiegemeente heet ook Zevenaar en is in oppervlakte meer dan twee keer zo groot geworden.
ISD ISWI

ISD ISWI

ISWI staat voor Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen en is de gezamenlijke sociale dienst van de gemeenten Oude IJsselstreek en Aalten. Voor deze gemeenten voert de instantie onder andere de Wet werk en bijstand (WWB) uit. Zij verstrekken uitkeringen voor levensonderhoud, maar begeleiden ook zoveel mogelijk mensen naar werk. Per 1 januari 2010 voert ISWI ook de Wet inburgering uit.
ISD Kompas

ISD Kompas

Kompas is de sociale dienst voor drie gemeenten in Zuid-Limburg: de gemeenten Nuth, Simpelveld en Voerendaal. Kompas koppelt talenten van mensen aan regionale werkgevers. Wij willen werkgevers kennen en ontzorgen. En werkzoekenden ondersteunen wij bij het nemen van hun verantwoordelijkheid over de route naar werk.
ISD Noordenkwartier

ISD Noordenkwartier

De Intergemeentelijke Sociale Dienst (afgekort: ISD) Noordenkwartier is de sociale dienst van drie gemeenten, te weten de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld. De ISD voert voor deze gemeenten diverse taken uit op het gebied van sociale zekerheid. Het gaat dan met name om de Wet werk en bijstand (WWB), en regelingen als de IOAW, IOAZ en Bbz. Voor een compleet overzicht van alle regelingen die de ISD voor de inwoners van de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld uitvoert: neemt u een kijkje onder de button Aanvragen. Hier staat een uitleg over de diverse regelingen, welke voorwaarden van toepassing zijn en hoe u eventueel een aanvraag kunt indienen.
ISD Sociale Dienst Oost Achterhoek

ISD Sociale Dienst Oost Achterhoek

De Sociale Dienst Oost Achterhoek bestaat sinds 1 januari 2010 en heeft de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk als verzorgingsgebied. De Front Office zit op het Loopbaanplein in Winterswijk, de Back Office in Groenlo. Voor bijzondere bijstand en minimabeleid kunt u terecht bij een aantal loketten in of dicht bij uw eigen woonplaats.
Orionis Walcheren

Orionis Walcheren

Orionis Walcheren is een Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wsw, Wwb en aanverwante wet- en regelgeving, schuldhulpverlening op Walcheren, het organiseren van de toeleiding naar werk of participatie, en als het nodig is het verstrekken van een inkomensvoorziening en of uitkering.
SZ Maastricht-Heuvelland (voorheen RSD Pentasz)

SZ Maastricht-Heuvelland (voorheen RSD Pentasz)

Pentasz Mergelland is de regionale sociale dienst van vier gemeenten in Zuid-Limburg. Het betreft de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen en Vaals. Wij gaan uit van een actieve werkwijze: u gaat samen met de klantmanager van de Sociale Dienst actief op zoek naar een oplossing. Voor dit alles moet u wel een tegenprestatie leveren, namelijk volgens afspraak het uitgestippelde traject actief doorlopen dat uiteindelijk leidt tot werk voor u.
Waterschap Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta

Hollandse Delta is een groot waterschap dat verantwoordelijk is voor de waterhuishouding, afvalwaterzuivering, de (vaar)wegen en de fietspaden buiten de bebouwde kom in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Dit gebied omvat de (voormalige) eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Voorne-Putten, het Eiland van Dordrecht, IJsselmonde, Rozenburg en het eiland Tiengemeten. Het kantoor van het waterschap (het waterschapshuis) staat in Ridderkerk. Het waterschap is op 1 januari 2005 ontstaan uit de samenvoeging van de waterschappen de Brielse Dijkring, Goeree-Overflakkee, de Groote Waard en IJsselmonde en een deel van het Zuiveringschap Hollandse Eilanden en Waarden.
Werk & Inkomen Hoeksche Waard

Werk & Inkomen Hoeksche Waard

De Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) is een samenwerkingsverband van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard. Het betreft de gemeenten Binnenmaas, Strijen, Cromstrijen, Oud-Beijerland en Korendijk. De RSDHW is onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van wetten. Denk hierbij aan de wetten Wet werk en bijstand (WWB), de Wet inburgering (Wi).
Step in Control

De Kruipin 1b
3471 BR Kamerik
088 9950 200
info@stepincontrol.com