Opleiding fiscaliteit in de gemeentelijke praktijk

Bij veel gemeenten is er behoefte om de (basis) kennis van de omzetbelasting, het BTW-compensatiefonds en de vennootschapsbelasting te vergroten voor financiele medewerkers. Step in Control biedt hiervoor een gerichte 1 daagse opleiding voor waarbij er zo vaak als mogelijk wordt aangesloten op de praktijk voorbeelden uit de gemeente zelf.

inhoud opleiding fiscaliteit

Ochtend deel: Kennismaking met de btw en het BTW-compensatiefonds
1. Handelen als overheid of als (niet-) BTW-ondernemer;
2. BTW-compensatiefonds;
3. Btw en BCF in de praktijk. De onderdelen 1 en 2 zijn theoretisch van aard. Bij onderdeel 3 wordt de theorie toegepast op de praktijk van de gemeente zelf.

Middag deel: Kennismaking met de Vennootschapsbelasting
1. Ontstaan van de vpb-plicht voor overheidsondernemingen;
2. Inhoud van de Wet op de vpb (op hoofdlijnen)
3. Wanneer is sprake van vpb-plicht;
4. Vpb in de praktijk. De onderdelen 1 en 2 zijn theoretisch van aard en ook hier wordt  onderdeel 3 afgestemd op de praktijk van de gemeente zelf.

Uit de praktijk

De deelnemers worden uitgenodigd om vooraf hun vragen te stellen. Er wordt een gegevensdump van de boekingsregels, de labellijst en de btw-tabel uit het financiĆ«le systeem gemaakt. Waarmee we met concrete voorbeelden van de gemeente zelf kunnen aansluiten op de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Het is onze ervaring dat dit de herkenbaarheid en de toepasbaarheid enorm vergroot.

Kwaliteit van de opleiding

Step in Control heeft de afgelopen jaren met groot succes opleidingen verzorgd op het vlak van de btw/BCF en de Vennootschapsbelasting. De opleiding wordt verzorgd door Bob van Leeuwen. Zijn enthousiasme over de fiscaliteit in al haar verschijningsvormen en het koppelen van de fiscaliteit aan de praktijk van alledag is zeer inspirerend voor de deelnemers. Hij heeft al meer dan 42 jaar ervaring als fiscaal adviseur voor grote en middelgrote gemeenten en heeft tevens een ruime kennis op het vlak van het oude en het nieuwe BBV.

Maatwerk

De opleiding kan ook volledig op maat worden ingericht en kan bij de gemeente zelf plaats vinden of bij Step in Control in Woerden. Bij vragen stuur een e-mail naar martinvandermeer@stepincontrol.nl of bel 088-9950200.
Step in Control

De Kruipin 1b
3471 BR Kamerik
088 9950 200
info@stepincontrol.com